
Getty Images
Een soepkom vol Spaans temperament.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 400 gram uien
- 1 teentje knoflook
- 2 eetlepels olie
- 200 gram tomatenblokjes zonder zout
- 1/4 groentebouillontablet met minder zout
- tijm
- 3 eieren
- tijm
- peper
- 1 eetlepel olijventapenade
- 4 volkoren boterhammen
Voedingswaarden
Energie
470kcal
Eiwit
20 gram
Koolhydraten
45 gram
Vezels
10 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
4 gram
Zout
1200 milligram
Bereiding
- Pel de uien en de knoflook en snijd ze klein.
- Fruit de uien en de knoflook in de olie en laat de uien op laag vuur gaar worden.
- Voeg de tomatenblokjes toe en bak ze even mee.
- Schenk er 200 milliliter water met het stukje bouillontablet en wat tijm bij en kook de soep nog 10 minuten.
- Kook de eieren hard.
- Pel de eieren en snijd ze in parten.
- Maak de soep op smaak met wat peper.
- Verdeel de soep over 2 kommen en schep de tapenade er op. Geef er de parten ei en brood bij.
Allergie info
Kijk op het etiket voor het gebruik van bouillon.