Spaghetti met doperwtjes en tonijn

Getty Images

Met dit geweldige spaghettirecept doe je het net even anders.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • ½ krop sla
  • 1 bos radijs
  • 1 sjalot
  • 4 takjes peterselie
  • 8 blaadjes salie of 4 takjes selderij
  • 2 eetlepels olijfolie
  • azijn
  • peper
  • 1 blik tonijn in water
  • 150 gram volkoren spaghetti
  • 200 gram doperwten (diepvries)
  • 2 eetlepels geraspte kaas 30+ oud

Bereiding

  1. Was de sla en de radijs.
  2. Pel de sjalot en snijd hem klein.
  3. Was de peterselie en de salie en knip het klein.
  4. Klop een dressing van 1 eetlepel olijfolie, azijn en peper.
  5. Laat de tonijn uitlekken en verdeel hem in stukjes.
  6. Kook de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  7. Fruit de sjalot zacht in de rest van de olijfolie.
  8. Voeg de doperwtjes toe met een beetje water en kook de doperwtjes in een paar minuten gaar.
  9. Meng de tonijn erdoor.
  10. Giet de spaghetti af, maar houd een paar lepels kookvocht achter. Meng dit door het doperwtenmengsel en voeg nog wat kookvocht toe. Schep er de peterselie en de salie door.
  11. Meng de dressing en de radijs door de sla.
  12. Strooi aan tafel de kaas over de spaghetti en geef de salade erbij.

 

Ingrediënten over?

Geraspte kaas:
Bewaar een restje geraspte kaas in een goed gesloten verpakking maximaal 7 dagen in de koelkast of 3 maanden in de diepvries.

Bewaar een krop sla langer door hem op water te zetten. Snijd een dun plakje van de onderkant af, waar de steel heeft gezeten en zet de krop in een kommetje water in de koelkast. Of wikkel de onderkant van de sla in een vochtige theedoek 

Voedingswaarden

Energie 
605kcal
Eiwit 
40 gram
Koolhydraten 
70 gram
Vezels 
10 gram
Vet 
15 gram
Verzadigd vet 
4 gram
Zout 
1100 milligram
Auteur