
Getty Images
Rijk aan goede stofjes
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 3 kleuren paprika's
- 2 gegrilde paprika's (pot)
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 gedroogd chilipepertje
- 150-200 gram volkoren spaghetti
- 75 gram gepelde walnoten
Voedingswaarden
Energie
680kcal
Eiwit
20 gram
Koolhydraten
70 gram
Vezels
10 gram
Vet
35 gram
Verzadigd vet
3 gram
Zout
0 milligram
Bereiding
- Maak de groente schoon. Snijd de ui en de knoflook in snippers en de verse paprika’s in smalle repen. Snijd de gegrilde paprika’s in stukjes.
- Fruit de ui en de knoflook in de olie zacht. Voeg de paprika’s toe en verkruimel het pepertje er boven. Laat dit 10 minuten zacht sudderen.
- Kook de spaghetti in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing. Hak de walnoten grof. Giet de spaghetti af en vang ½ dl kookwater op. Meng de spaghetti door het paprikamengsel en voeg wat kookwater toe. Warm dit goed door en schep er op het laatst de walnoten door.
Bron
- Voedingscentrum