vrijdag, 14 augustus 2020

Spaghetti met tuinboontjes en zalm

Tuinboontjes, zalm en spaghetti: een goddelijke combinatie.

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 eetlepels kookroom
  • 300 gram verse gedopte of diepvries tuinbonen
  • 150 gram volkoren spaghetti
  • 150 gram gerookte zalm
  • 8 blaadjes salie
  • peper

Bereiding

  1. Pel de ui en de knoflook en snijd ze klein. 
  2. Fruit de ui en de knoflook met wat peper een paar minuten zacht in de olie. 
  3. Voeg 100 ml water met de kookroom en de tuinboontjes toe en laat de tuinboontjes in een paar minuten gaar worden. 
  4. Kook intussen de spaghetti in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  5. Snijd de zalm in reepjes.
  6. Was de salie en snijd de blaadjes in reepjes.
  7. Roer de zalm en de salie door de tuinbonensaus. 
  8. Giet de spaghetti af en meng de spaghetti door de tuinbonensaus.

Ingrediënten over?

Kookroom:
Bewaar een restje kookroom in het gesloten flesje of pakje in de koelkast maximaal 3 dagen.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

15-30 minuten
Energie
545 kcal
Eiwit
35 gram
Koolhydraten
60 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
4 gram
Vezels
15 gram
Zout
2,4 gram