Sperziebonen met tomaat

Getty Images

Zo kom je makkelijk aan je 250 gram groente per dag.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • 6 aardappelen
  • 400 gram sperziebonen
  • 2 rundertartaartjes
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 grote, rijpe tomaten
  • 1 eetlepel olie
  • 1 theelepel gemalen komijn (djinten)
  • 1 theelepel gemalen koriander (ketoembar)
  • Peper
  • 2 eetlepels vloeibare margarine

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en kook ze in weinig water in ca. 20 minuten gaar.
  2. Maak de sperziebonen schoon en kook ze in ca. 10 minuten gaar.
  3. Bestrooi de tartaartjes met peper. Bak de tartaartjes in de hete margarine in ca. 6 minuten bruin.
  4. Pel de ui en de knoflook en snijd ze in snippers.
  5. Ontvel de tomaten en snijd het vruchtvlees in stukjes.
  6. Fruit de ui en de knoflook in de olie glazig. Bak de specerijen en de stukjes tomaat kort mee.
  7. Voeg de uitgelekte sperziebonen toe en warm het geheel goed door.
  8. Neem de tartaartjes uit de pan. Schenk 50 ml water in de pan en breng dit aan de kook. Roer het aanbaksel los.
  9. Maak de jus op smaak met wat peper en geef de jus bij de aardappelen, tartaar en sperziebonen.

 

Ingrediënten over?

Tomaat:
Bewaar tomaten op een koele plek, maar niet in de koelkast. In de koelkast drogen tomaten uit. Buiten de koelkast komen ze ook beter op smaak.

Voedingswaarden

Energie 
520kcal
Eiwit 
30 gram
Koolhydraten 
50 gram
Vezels 
10 gram
Vet 
20 gram
Verzadigd vet 
4 gram
Zout 
200 milligram
Auteur