
Getty Images
Zo kom je makkelijk aan je 250 gram groente per dag.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 6 aardappelen
- 400 gram sperziebonen
- 2 rundertartaartjes
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 2 grote, rijpe tomaten
- 1 eetlepel olie
- 1 theelepel gemalen komijn (djinten)
- 1 theelepel gemalen koriander (ketoembar)
- Peper
- 2 eetlepels vloeibare margarine
Voedingswaarden
Energie
520kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
50 gram
Vezels
10 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
4 gram
Zout
200 milligram
Bereiding
- Schil de aardappelen en kook ze in weinig water in ca. 20 minuten gaar.
- Maak de sperziebonen schoon en kook ze in ca. 10 minuten gaar.
- Bestrooi de tartaartjes met peper. Bak de tartaartjes in de hete margarine in ca. 6 minuten bruin.
- Pel de ui en de knoflook en snijd ze in snippers.
- Ontvel de tomaten en snijd het vruchtvlees in stukjes.
- Fruit de ui en de knoflook in de olie glazig. Bak de specerijen en de stukjes tomaat kort mee.
- Voeg de uitgelekte sperziebonen toe en warm het geheel goed door.
- Neem de tartaartjes uit de pan. Schenk 50 ml water in de pan en breng dit aan de kook. Roer het aanbaksel los.
- Maak de jus op smaak met wat peper en geef de jus bij de aardappelen, tartaar en sperziebonen.
Ingrediënten over?
Tomaat:
Bewaar tomaten op een koele plek, maar niet in de koelkast. In de koelkast drogen tomaten uit. Buiten de koelkast komen ze ook beter op smaak.