woensdag, 28 oktober 2020

Spinazie-fetasalade met pecannoten en balsamicodressing

Een heerlijke salade met met stevia gezoete pecannoten.

Ingrediënten

  • 10 aardbeien
  • 50 g feta
  • 75 g jonge spinazieblaadjes
  • 30 g pecannoten
  • 1,5 eetlepel zoetstof op basis van stevia
  • 25 ml olijfolie
  • 20 ml balsamico
  • 3 druppels vloeibare zoetstof op basis van stevia

Bereiding

  1. Zet de stevia in een kleine pan op een laag vuur. Wacht tot het begint te smelten, voeg dan de pecannoten toe en roer tot ze met een laagje stevia bedekt zijn. Spreid ze op uit op bakpapier en laat ze afkoelen.
  2. Meng de balsamico, olijfolie en stevia in een kleine mengkom.
  3. Verdeel de spinazie over het bord. Was de aardbeien, ontdoe ze van het kroontje en snijd ze doormidden. Verdeel de aardbeien over de spinazie. Verkruimel de feta er bovenop, voeg de pecannoten toe en werk af met de dressing.

Aantal personen

1

Bereidingsduur

5 minuten