woensdag, 21 augustus 2019

Spinaziesalade met geitenkaascroutons en linzen

Deze spinaziesalade heeft alles wat je nodig hebt.
Aantal personen:
2
Bereidingsduur:
30+ minuten
Ingrediënten:
  • 150 gram peultjes
  • 100 gram spinazie of postelein
  • 125 gram kerstomaatjes
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels azijn
  • 1 theelepel mosterd
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 (oude) bruine of volkoren boterhammen
  • 50 gram zachte geitenkaas
  • 120 gram linzen
  • 3 sjalotjes

Bereiding

  1. Was de linzen. Kook de linzen in ruim water in 20 - 30 minuten gaar.
  2. Maak de peultjes schoon en kook ze in weinig water in 3 - 4 minuten gaar.
  3. Was de spinazie en laat de groente goed uitlekken.
  4. Was de tomaatjes en halveer ze.
  5. Maak een dressing van het uitgeperste teentje knoflook, de azijn, de mosterd, peper en 1 eetlepel olijfolie.
  6. Schep de dressing door de nog warme peultjes.
  7. Pel de sjalotjes en snijd ze in snippers. Fruit de sjalotjes in de rest van de olijfolie zacht.
  8. Rooster het brood en snijd het in vierkantjes.
  9. Beleg ieder stukje brood met wat geitenkaas en laat dit onder de grill smelten.
  10. Meng de sjalotjes door de afgegoten linzen.
  11. Meng alle groente, schik de croutons er op en geef de linzen er bij.

Ingrediënten over?

Zachte geitenkaas:
Gebruik een schoon mes om wat uit het pakje te scheppen. Dit voorkomt besmetting met gisten en schimmels. Bewaar de rest van de geitenkaas goed verpakt maximaal 4 dagen in de koelkast.

Voedingswaarde per persoon

Energie:
485 kcal
Eiwit:
25 gram
Koolhydraten:
50 gram
Vet:
15 gram
Verzadigd vet:
5 gram
Vezels:
15 gram
Zout:
0,8 gram

Bron(nen):