Spinaziesalade met olijven

Getty Images

Op z'n Paasbest.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • 2 eieren
  • 1 bosuitje
  • 1 eetlepel witte wijnazijn
  • 1 theelepel mosterd
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 400 gram spinazie
  • 1 bos radijs
  • 10 olijven

Bereiding

  1. Kook de eieren in 10 minuten hard en laat ze afkoelen.
  2. Was het bosuitje onder stromend water en snijd het in smalle ringen.
  3. Halveer de eieren en neem de dooiers er uit.
  4. Hak het eiwit fijn.
  5. Wrijf de dooiers door een zeef.
  6. Maak van de eierdooiers met de azijn, de mosterd, de olie en de peper een sausje.
  7. Was de spinazie in een vergiet onder stromend water. Laat de groente goed uitlekken. Verwijder dikke steeltjes.
  8. Was de radijs goed. Verwijder het steeltje en het worteltje. Snijd de radijs in vieren.
  9. Halveer de olijven.
  10. Meng de dressing, de radijs en de olijven door de spinazie.
  11. Strooi het gehakte eiwit er over.

Menusuggestie

Lekker met kleurige vegetarische barbecuespiesen en gebakken aardappelen

Hiervoor heb je nodig...

Ingrediënten over?

Spinazie:
Eet spinazie het liefst op de dag van aankoop of bewaar de groente maximaal 2 dagen in de koelkast, in een plastic zak met gaatjes.

Voedingswaarden

Energie 
125kcal
Eiwit 
7 gram
Koolhydraten 
3 gram
Vezels 
3 gram
Vet 
9 gram
Verzadigd vet 
2 gram
Zout 
600 milligram
Auteur