woensdag, 12 augustus 2020

Spruitjes met appel en rozijnen

Met een snufje kaneel

Ingrediënten

  • 400 gram spruitjes
  • 1 eetlepel rozijnen
  • 1 kleine appel
  • ½ eetlepel vloeibare margarine
  • 1 theelepel kaneel

Bereiding

1. Maak de spruitjes schoon.
2. Kook de spruitjes in weinig water in 10-15 minuten gaar.
3. Was de rozijnen.
4. Schil de appel en snijd hem in blokjes.
5. Verwarm de margarine en bak hierin de appelblokjes en de rozijnen een paar minuten zacht.
6. Stuif er wat kaneel over.
7. Giet de spruitjes af en meng ze door het appelmengsel.

Menusuggestie
Lekker met gebakken kipfilet en aardappelen.

Hiervoor heb je nodig:
2 kipfilets
1 eetlepel vloeibare margarine
6 kleine aardappelen

Aantal personen

2

Bereidingsduur

30+ minuten
Bron(nen):
Energie
455 kcal
Eiwit
35 gram
Koolhydraten
45 gram
Vet
10 gram
Verzadigd vet
2 gram
Vezels
15 gram
Zout
0 gram