dinsdag, 20 augustus 2019

Spruitjes met appel en rozijnen

Met een snufje kaneel
Aantal personen:
2
Bereidingsduur:
30+ minuten
Ingrediënten:
  • 400 gram spruitjes
  • 1 eetlepel rozijnen
  • 1 kleine appel
  • ½ eetlepel vloeibare margarine
  • 1 theelepel kaneel

Bereiding

1. Maak de spruitjes schoon.
2. Kook de spruitjes in weinig water in 10-15 minuten gaar.
3. Was de rozijnen.
4. Schil de appel en snijd hem in blokjes.
5. Verwarm de margarine en bak hierin de appelblokjes en de rozijnen een paar minuten zacht.
6. Stuif er wat kaneel over.
7. Giet de spruitjes af en meng ze door het appelmengsel.

Menusuggestie
Lekker met gebakken kipfilet en aardappelen.

Hiervoor heb je nodig:
2 kipfilets
1 eetlepel vloeibare margarine
6 kleine aardappelen

Voedingswaarde per persoon

Energie:
455 kcal
Eiwit:
35 gram
Koolhydraten:
45 gram
Vet:
10 gram
Verzadigd vet:
2 gram
Vezels:
15 gram
Zout:
0 gram

Bron(nen):