Stamppot groene kool met spicy noten

Getty Images

Genieten van de koude dagen doe je zo.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ min

Ingrediënten

  • 600 gram aardappelen
  • 500-600 gram groene kool
  • 1 ui
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 50 gram ongezouten amandelen of cashewnoten
  • 1 theelepel gerookt paprikapoeder
  • ½ theelepel chilivlokken
  • 100-150 ml halfvolle melk
  • peper, nootmuskaat

Bereiding

1. Schil de aardappelen en kook ze in weinig water in ca. 20 minuten gaar.
2. Maak de groene kool schoon en snijd de groente in repen.
3. Pel de ui en snijd hem klein.
4. Verwarm 1 eetlepel margarine in een braadpan en fruit hierin de ui glazig.
5. Voeg de groene kool toe met een scheutje water en laat de kool in 10 minuten gaar smoren.
6. Verwarm de rest van de margarine in een koekenpan met een anti aanbaklaag. Bak hierin de amandelen met het paprikapoeder en de chilivlokken zacht.
7. Laat de noten op een bord afkoelen.
8. Verwarm de melk.
9. Maak van de gare aardappelen met de hete melk, peper en wat nootmuskaat een puree. Schep er de gare kool door.
10. Schep de amandelen op de stamppot.

Voedingswaarden

Energie 
575kcal
Eiwit 
15 gram
Koolhydraten 
60 gram
Vezels 
15 gram
Vet 
25 gram
Verzadigd vet 
3 gram
Zout 
200 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum