zaterdag, 15 augustus 2020

Stamppot paksoi met champignons en vegetarische reepjes

Gun jezelf een rustmomentje

Ingrediënten

  • 500 gram aardappelen
  • 150 gram champignons
  • 1 kleine ui
  • 1 struik paksoi
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 150 gram vegetarische roerbakreepjes
  • Ca. 1½ dl halfvolle melk

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en kook ze in weinig water gaar.
  2. Maak de groente schoon. Snijd de champignons in kwarten, de ui in snippers en de paksoi in repen.
  3. Fruit de ui in de margarine glazig.
  4. Bak de vegetarische reepjes mee bruin.
  5. Bak de champignons en de paksoi kort mee.
  6. Maak van de gare aardappelen met de hete melk, peper en nootmuskaat een puree.
  7. Schep het paksoimengsel er door.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

30+ minuten
Energie
465 kcal
Eiwit
25 gram
Koolhydraten
50 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
3 gram
Vezels
10 gram
Zout
1,58 gram