maandag, 20 januari 2020

Stamppot paksoi met champignons en vegetarische reepjes

Gun jezelf een rustmomentje
Aantal personen:
2
Bereidingsduur:
30+ minuten
Ingrediënten:
  • 500 gram aardappelen
  • 150 gram champignons
  • 1 kleine ui
  • 1 struik paksoi
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 150 gram vegetarische roerbakreepjes
  • Ca. 1½ dl halfvolle melk

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en kook ze in weinig water gaar.
  2. Maak de groente schoon. Snijd de champignons in kwarten, de ui in snippers en de paksoi in repen.
  3. Fruit de ui in de margarine glazig.
  4. Bak de vegetarische reepjes mee bruin.
  5. Bak de champignons en de paksoi kort mee.
  6. Maak van de gare aardappelen met de hete melk, peper en nootmuskaat een puree.
  7. Schep het paksoimengsel er door.

Voedingswaarde per persoon

Energie:
465 kcal
Eiwit:
25 gram
Koolhydraten:
50 gram
Vet:
15 gram
Verzadigd vet:
3 gram
Vezels:
10 gram
Zout:
1,58 gram