zaterdag, 31 oktober 2020

Stamppotje met rode biet

Met liefde gemaakt.

Ingrediënten

  • 600 gram aardappelen
  • 500 gram gare rode bietjes
  • 1 kleine ui
  • 3 kruidnagels
  • 1 laurierblad
  • Azijn
  • 1 theelepel suiker
  • Ca. 100 ml bouillon met minder zout
  • 1 bosuitje

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en kook ze in weinig water gaar.
  2. Maak de bietjes schoon en snijd ze in reepjes.
  3. Maak de ui schoon en snijd hem klein.
  4. Verwarm de bietjes in een bodempje water met de ui, de kruidnagels, het laurierblad, wat azijn en suiker.
  5. Giet de gare aardappelen af en stamp ze fijn.
  6. Meng er de bietjes door en maak er met de hete bouillon een smeuïge stamppot van.
  7. Snijd het bosuitje in ringen en meng ze door de stamppot.

Menusuggestie

Lekker met een runderworstje.

Hiervoor heb je nodig...

  • 2 runderbraadworstjes
  • 1 eetlepel vloeibare margarine

Extra informatie

Allergie info:
Voor het gebruik van bouillon raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.

Ingrediënten over?

Bosuitjes:
Gebruik de rest van de bosuitjes gesnipperd op brood, door de soep of in een salade. Bewaar bosuitjes maximaal 1 week in de koelkast

Aantal personen

2

Bereidingsduur

30+
Energie
325 kcal
Eiwit
9 gram
Koolhydraten
65 gram
Vet
2 gram
Verzadigd vet
0 gram
Vezels
10 gram
Zout
0,5 gram