donderdag, 3 december 2020

Surinaamse paksoi

Lekker makkelijk rijstgerecht met nasivlees.

Ingrediënten

  • 150 gram zilvervliesrijst
  • 1 kleine ui
  • 1 teentje knoflook 
  • 1 paksoi
  • 1 rode peper
  • 2 eetlepels olie
  • 150 gram nasivlees, ongekruid
  • 1 eetlepel sojasaus of ketjap met minder zout

Bereiding

  1. Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  2. Maak de groente schoon. 
  3. Snijd de ui en de knoflook in snippers en de paksoi in repen.
  4. Verwijder van de peper de zaadlijsten en pitjes en snijd de peper in ringetjes.
  5. Verwarm de olie en bak hierin het nasivlees bruin. 
  6. Voeg de ui, de knoflook en de peper toe en bak dit even mee. 
  7. Doe de paksoi erbij en roerbak de groente in ca. 5 minuten mee gaar. 
  8. Maak het gerecht op smaak met wat ketjap en geef de rijst erbij.

Ingrediënten over?

Ui:
Bewaar uien buiten de koelkast op een donkere, droge plek. Uien nemen snel vocht op en dan gaan ze rotten.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

15-30 minuten
Energie
525 kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
60 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
3 gram
Vezels
7 gram
Zout
0,8 gram