Tajine met kip, groente en kikkererwten

Getty Images

Sudderen en stoven

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • 2 uien
  • 1 teentje knoflook
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 groene paprika
  • 1 kleine courgette
  • 2 worteltjes
  • 2 tomaten
  • 200 gram kipfilet
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel gemalen koriander (ketoembar)
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel gemalen komijn (djinten)
  • ½ bouillontablet
  • 1 klein blikje kikkererwten (uitlekgewicht ca. 150 gram)

Bereiding

  1. Maak de groente schoon.
  2. Snijd de uien en knoflook in snippers, de bleekselderij in boogjes, de paprika in blokjes, de courgette en worteltjes in plakken en de tomaten in stukjes.
  3. Snijd de kipfilet in blokjes en bestrooi ze met peper.
  4. Verwarm de olie in een braadpan of tajine en bak hierin de kip bruin.
  5. Fruit de ui en de knoflook kort mee.
  6. Voeg alle groente toe met ca. 1½ dl water.
  7. Verkruimel het bouillontablet erboven en stoof het gerecht afgedekt 10 minuten.
  8. Voeg de kikkererwten toe en warm het geheel nog enkele minuten door.

Menusuggestie

Lekker met couscous
 
Hiervoor heb je nodig:
8 opscheplepels couscous

 

Voedingswaarden

Energie 
580kcal
Eiwit 
45 gram
Koolhydraten 
55 gram
Vezels 
15 gram
Vet 
20 gram
Verzadigd vet 
4 gram
Zout 
1600 milligram
Auteur