
Getty Images
Lekker én cholesterolarm.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- Stukje ui
- 200 gram tartaar
- 2 teentjes knoflook
- 1 eetlepel olijventapenade
- 2 eetlepels broodkruim of paneermeel
- 1 rode paprika
- ½ blik gepelde tomaten zonder zout
- Mespunt sambal
- Mespunt gemalen komijn
- 1 eetlepel olie
Voedingswaarden
Energie
565kcal
Eiwit
35 gram
Koolhydraten
65 gram
Vezels
15 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
4 gram
Zout
500 milligram
Bereiding
- Snijd het stukje ui in klein.
- Pers 1 teentje knoflook uit boven het tartaar.
- Maak het tartaar aan met de tapenade, de ui, het broodkruim en peper.
- Vorm er kleine balletjes van en laat ze in de koelkast opstijven.
- Pureer het andere teentje knoflook met de schoongemaakte paprika en de tomaten met sap in de keukenmachine of met een staafmixer.
- Roer dit met de sambal en komijn door 100 ml water en breng de saus aan de kook.
- Bak de tartaarballetjes in de hete olie in ca. 10 minuten gaar en bruin en geef de saus er bij.
Menusuggestie
Lekker met snijbonen en volkorenmacaroni.
Hiervoor heb je nodig...
- 400 gram snijbonen
- 150 gram volkoren macaroni
Ingrediënten over?
Tapenade:
Gebruik een schone lepel om wat van de tapenade uit het bakje te scheppen. Dit voorkomt besmetting met bacteriën en schimmels. Bewaar de tapenade in het gesloten bakje maximaal 4 dagen in de koelkast.
Besmeer een volkorenboterham met tapenade en leg er plakken komkommer op.