maandag, 30 november 2020

Tartaarballetjes met tapenade

Lekker én cholesterolarm.

Ingrediënten

  • Stukje ui
  • 200 gram tartaar
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel olijventapenade
  • 2 eetlepels broodkruim of paneermeel
  • 1 rode paprika
  • ½ blik gepelde tomaten zonder zout
  • Mespunt sambal
  • Mespunt gemalen komijn
  • 1 eetlepel olie

Bereiding

  1. Snijd het stukje ui in klein.
  2. Pers 1 teentje knoflook uit boven het tartaar.
  3. Maak het tartaar aan met de tapenade, de ui, het broodkruim en peper.
  4. Vorm er kleine balletjes van en laat ze in de koelkast opstijven.
  5. Pureer het andere teentje knoflook met de schoongemaakte paprika en de tomaten met sap in de keukenmachine of met een staafmixer.
  6. Roer dit met de sambal en komijn door 100 ml water en breng de saus aan de kook.
  7. Bak de tartaarballetjes in de hete olie in ca. 10 minuten gaar en bruin en geef de saus er bij.

Menusuggestie

Lekker met snijbonen en volkorenmacaroni.

Hiervoor heb je nodig...

  • 400 gram snijbonen
  • 150 gram volkoren macaroni

Ingrediënten over?

Tapenade:
Gebruik een schone lepel om wat van de tapenade uit het bakje te scheppen. Dit voorkomt besmetting met bacteriën en schimmels. Bewaar de tapenade in het gesloten bakje maximaal 4 dagen in de koelkast.
Besmeer een volkorenboterham met tapenade en leg er plakken komkommer op.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

15-30 minuten
Energie
565 kcal
Eiwit
35 gram
Koolhydraten
65 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
4 gram
Vezels
15 gram
Zout
0,5 gram