Thaise mie

Getty Images

Geurig tropisch.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • 150-200 gram mie of mihoen  
  • 1 rode peper   
  • 1 teentje knoflook   
  • 2 theelepels suiker   
  • 1 eetlepel vissaus   
  • ½ limoen   
  • 1 ui   
  • 1 paksoi   
  • 100 gram taugé   
  • 1½ eetlepel olie   
  • 4 eieren

Bereiding

  1. Kook de mie in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Spoel de mie in een vergiet met koud water.
  2. Maak de peper schoon en verwijder de pitjes.
  3. Verwijder het vliesje van de knoflook.
  4. Snijd de helft van de peper in smalle ringen.
  5. Pureer de rest van de peper, de knoflook, de suiker, de vissaus en het sap van de halve limoen in een vijzel of met een blender tot een pasta.
  6. Voeg 2 eetlepels water toe.
  7. Maak de ui en de paksoi schoon en snijd dit klein.
  8. Was de taugé.
  9. Roerbak de groente in 1 eetlepel hete olie.
  10. Voeg de mie en de kruidenpasta toe en warm het geheel goed door.
  11. Meng er de taugé door en warm dit kort mee.
  12. Bak de eieren in een beetje olie.
  13. Leg de eieren op de mie.

Ingrediënten over?

Taugé:
Taugé is de kiem van de mungboon. Kiemgroente is erg kwetsbaar en maar kort houdbaar. Volg bij het bewaren de aanwijzingen op de verpakking en let op de houdbaarheidsdatum. Bewaar taugé goed afgedekt in de koelkast.

Voedingswaarden

Energie 
590kcal
Eiwit 
25 gram
Koolhydraten 
75 gram
Vezels 
10 gram
Vet 
20 gram
Verzadigd vet 
4 gram
Zout 
1600 milligram
Auteur