woensdag, 29 juni 2022

Thaise mie

Geurig tropisch.

Ingrediënten

  • 150-200 gram mie of mihoen  
  • 1 rode peper   
  • 1 teentje knoflook   
  • 2 theelepels suiker   
  • 1 eetlepel vissaus   
  • ½ limoen   
  • 1 ui   
  • 1 paksoi   
  • 100 gram taugé   
  • 1½ eetlepel olie   
  • 4 eieren

Bereiding

  1. Kook de mie in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Spoel de mie in een vergiet met koud water.
  2. Maak de peper schoon en verwijder de pitjes.
  3. Verwijder het vliesje van de knoflook.
  4. Snijd de helft van de peper in smalle ringen.
  5. Pureer de rest van de peper, de knoflook, de suiker, de vissaus en het sap van de halve limoen in een vijzel of met een blender tot een pasta.
  6. Voeg 2 eetlepels water toe.
  7. Maak de ui en de paksoi schoon en snijd dit klein.
  8. Was de taugé.
  9. Roerbak de groente in 1 eetlepel hete olie.
  10. Voeg de mie en de kruidenpasta toe en warm het geheel goed door.
  11. Meng er de taugé door en warm dit kort mee.
  12. Bak de eieren in een beetje olie.
  13. Leg de eieren op de mie.

Ingrediënten over?

Taugé:
Taugé is de kiem van de mungboon. Kiemgroente is erg kwetsbaar en maar kort houdbaar. Volg bij het bewaren de aanwijzingen op de verpakking en let op de houdbaarheidsdatum. Bewaar taugé goed afgedekt in de koelkast.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

15-30 minuten
Energie
590 kcal
Eiwit
25 gram
Koolhydraten
75 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
4 gram
Vezels
10 gram
Zout
1,6 gram
Trefwoorden: