maandag, 23 september 2019

Thaise tempékoekjes

Koekje van eigen deeg.
Aantal personen:
2
Bereidingsduur:
15-30 minuten
Ingrediënten:
  • 1 sjalotje   
  • 1 teentje knoflook   
  • ½ spaanse peper   
  • Stukje gemberwortel (grootte van 1/2 duim)  
  • 1 eetlepel pindakaas, 100% pinda's
  • Ca. ½ eetlepel limoensap   
  • ½ theelepel gemalen citroengras (sereh) of een stengel citroengras
  • 150 gram tempé   
  • Volkorenmeel
  • 2 eetlepels vloeibare margarine

Bereiding

  1. Pel de sjalot en de knoflook.
  2. Verwijder de pitjes uit de peper.
  3. Schil het stukje gember.
  4. Pureer de sjalot, de knoflook, de peper, de gember, de pindakaas, het limoensap en het citroengras met een staafmixer of in de keukenmachine.
  5. Breek de tempé in stukken en doe ze bij het mengsel en pureer dit met elkaar. Voeg eventueel wat volkorenmeel of wat water toe. Vorm er 4-6 schijven van.
  6. Bak de tempékoekjes in de hete margarine in 6-8 minuten heet en bruin.

Menusuggestie

Lekker met Chinese kool en gebakken rijst.

Hiervoor heb je nodig...

  • 1 kleine chinese kool
  • 150 gram zilvervliesrijst
  • 1 bosuitje
  • 6 takjes bladselderij
  • 1 eetlepel olie

Extra informatie

Allergie info:
Voor het gebruik van margarine raadpleeg je merkartikelenlijst of kijk op het etiket.

Ingrediënten over?

Tempé:
Bewaar een stuk tempé afgedekt maximaal 2 dagen in de koelkast. Vries eventueel tempé in. Het is dan nog 3 maanden houdbaar.

Voedingswaarde per persoon

Energie:
630 kcal
Eiwit:
20 gram
Koolhydraten:
70 gram
Vet:
25 gram
Verzadigd vet:
4 gram
Vezels:
14 gram
Zout:
0 gram