donderdag, 14 november 2019

Tofu geroerbakt met courgette, mais en mie

Een lekker snel en gezond gerecht. Laat het u smaken!
Aantal personen:
2
Bereidingsduur:
15-30 minuten
Ingrediënten:
  • 1 (rode) ui
  • Een halve spaanse peper
  • 1 kleine courgette
  • Stukje prei of 1 bosui
  • 100 gram champignons
  • 150 gram tofu
  • 1 eetlepel olie
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • 250 gram mexicaanse groentenmix, diepvries
  • 1 eetlepel sojasaus met minder zout of ketjap manis
  • 150-200 gram volkoren mie

Bereiding

  1. Maak de groente schoon.
  2. Snijd de ui in snippers, de peper in reepjes, de courgette in halve plakken, het stukje prei in ringen en de champignons in plakken.
  3. Snijd de tofu in blokjes.
  4. Bak de tofu met de ui en het kerriepoeder in de hete olie bruin.
  5. Bak de rest van de groente mee en laat het op klein vuur in 6-8 minuten gaar worden.
  6. Kook de mie volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  7. Maak het tofu-groentemengsel op smaak met een beetje sojasaus en geef de mie er bij.

Voedingswaarde per persoon

Energie:
610 kcal
Eiwit:
30 gram
Koolhydraten:
85 gram
Vet:
15 gram
Verzadigd vet:
15 gram
Vezels:
15 gram
Zout:
0 gram