zaterdag, 31 oktober 2020

Tofu in zwarte bonensaus

Lekker met Chinese kool en mie

Ingrediënten

  • Stukje gemberwortel
  • 1 teentje knoflook
  • 200 gram tofu
  • 2 bosuitjes
  • 1 rode en 1 gele paprika
  • 1 eetlepel olie
  • 2 eetlepels zwarte bonensaus (toko)
  • ½ dl groentebouillon

Bereiding

  1. Schil het stukje gember en rasp het fijn.
  2. Pers het teentje knoflook er boven uit.
  3. Snijd de tofu in blokjes en schep het gembermengsel er door.
  4. Laat dit in de koelkast afgedekt 1 uur staan.
  5. Maak de groente schoon.
  6. Snijd de bosuitjes in ringen en de paprika’s in smalle repen.
  7. Verwarm de olie en bak hierin de tofu aan alle kanten bruin.
  8. Voeg de bosuitje, de paprika’s, de zwarte bonensaus en de bouillon toe. Stoof het geheel nog 5 minuten.

Menusuggestie

Lekker met geroerbakte Chinese kool en mie.

Hiervoor heb je nodig:

  • 1 Chinese kool
  • 1 eetlepel olie
  • 6 opscheplepels mie

 

Aantal personen

2

Bereidingsduur

30+ minuten
Energie
530 kcal
Eiwit
25 gram
Koolhydraten
65 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
3 gram
Vezels
9 gram
Zout
2,4 gram