Tofu in zwarte bonensaus

Getty Images

Lekker met Chinese kool en mie

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • Stukje gemberwortel
  • 1 teentje knoflook
  • 200 gram tofu
  • 2 bosuitjes
  • 1 rode en 1 gele paprika
  • 1 eetlepel olie
  • 2 eetlepels zwarte bonensaus (toko)
  • ½ dl groentebouillon

Bereiding

  1. Schil het stukje gember en rasp het fijn.
  2. Pers het teentje knoflook er boven uit.
  3. Snijd de tofu in blokjes en schep het gembermengsel er door.
  4. Laat dit in de koelkast afgedekt 1 uur staan.
  5. Maak de groente schoon.
  6. Snijd de bosuitjes in ringen en de paprika’s in smalle repen.
  7. Verwarm de olie en bak hierin de tofu aan alle kanten bruin.
  8. Voeg de bosuitje, de paprika’s, de zwarte bonensaus en de bouillon toe. Stoof het geheel nog 5 minuten.

Menusuggestie

Lekker met geroerbakte Chinese kool en mie.

Hiervoor heb je nodig:

  • 1 Chinese kool
  • 1 eetlepel olie
  • 6 opscheplepels mie

 

Voedingswaarden

Energie 
530kcal
Eiwit 
25 gram
Koolhydraten 
65 gram
Vezels 
9 gram
Vet 
20 gram
Verzadigd vet 
3 gram
Zout 
2400 milligram
Auteur