dinsdag, 20 april 2021

Tofu met maïs

Vlam in de wok.

Ingrediënten

  • 200 gram tofu
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • 1 (rode) ui
  • ½ spaanse peper
  • 1 bosuitje
  • 1 kleine courgette
  • 1 eetlepel olie
  • 250 g mexico groentemix, diepvries
  • 1 eetlepel ketjap manis

Bereiding

  1. Snijd de tofu in blokjes en bestrooi ze met de kerrie.
  2. Maak de ui schoon en snijd hem in snippers.
  3. Verwijder van het pepertje de pitjes en snijd het pepertje klein.
  4. Was de courgette, halveer hem in de lengte en snijd de helften in plakjes.
  5. Maak de bosui schoon en snijd hem in ringen.
  6. Verwarm de olie in een wok of braadpan en bak hierin de tofu met de ui bruin.
  7. Voeg de peper en de groentemix toe roerbak dit in enkele minuten gaar.
  8. Voeg de laatste minuten de courgette toe.
  9. Maak het gerecht op smaak met de sojasaus en strooi de ringetjes bosui er over.

Menusuggestie

Lekker met volkoren noedels.

Hiervoor heb je nodig...

  • 150 gram volkoren noedels

Extra informatie

Allergie info:
Voor het gebruik van sojasaus raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.

Ingrediënten over?

Tofu:
Bewaar een stuk tofu afgedekt maximaal 2 dagen in de koelkast. Vries eventueel tofu in. Het is dan nog 3 maanden houdbaar.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

0-15 minuten
Energie
325 kcal
Eiwit
20 gram
Koolhydraten
25 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
2 gram
Vezels
10 gram
Zout
0,4 gram