zaterdag, 8 augustus 2020

Tofu met taugé en champignons

Krokant vegetarisch

Ingrediënten

  • 250 gram taugé
  • 250 gram (kastanje)champignons
  • 1 eetlepel sesamzaad
  • 1 bosui
  • 150 gram gerookte tofu
  • 1 eetlepel (sesam)olie
  • Gemberpoeder
  • 1 eetlepel ketjap manis

Bereiding

  1. Was de taugé in een vergiet onder stromend water. Laat de taugé uitlekken. Was de champignons en snijd eventueel een stukje van de steel als dat is uitgedroogd. Snijd de champignons in vieren.
  2. Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan goudbruin. Laat het op een bord afkoelen.
  3. Maak de bosui schoon en snijd hem in ringen.
  4. Snijd de tofu in blokjes.
  5. Verwarm de olie en bak hierin de tofu snel bruin. Bak de champignons mee. Voeg de bosui en de taugé toe en bak kort mee.
  6. Maak het gerecht op smaak met peper, gemberpoeder en de ketjap.
  7. Strooi het sesamzaad er over.

Menusuggestie

Lekker met sperziebonen en noedels. Hiervoor heb je nodig:

  • 350 gram sperziebonen
  • 150 gram volkoren noedels

Aantal personen

2

Bereidingsduur

15-30 minuten
Energie
545 kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
65 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
2 gram
Vezels
10 gram
Zout
0,49 gram