maandag, 19 april 2021

Tomatenbouillon met omeletreepjes

Lekker voorgerecht.

Ingrediënten

  • 1 vleestomaat
  • 250 ml groentebouillon met minder zout
  • 8 blaadjes basilicum
  • 1 ei
  • 1 eetlepel halfvolle melk
  • 1 theelepel vloeibare margarine

Bereiding

  1. Ontvel de tomaat, verwijder de pitjes en snijd het vruchtvlees in stukjes.
  2. Breng de groentebouillon met de stukjes verse tomaat tegen de kook aan en laat dit een paar minuten trekken.
  3. Was de basilicum en knip de blaadjes in reepjes.
  4. Klop het ei los met de melk, de basilicum en wat peper.
  5. Kwast een koekenpan met een anti-aanbakbodem in met wat margarine en bak hierin een omelet.
  6. Snijd de omelet in reepjes en roer ze door de bouillon.

Menusuggestie

Lekker met als hoofdgerecht kalkoen met pruimenchutney, sperzieboontjes en gebakken krielaardappeltjes.

Extra informatie

Allergie info:
Voor het gebruik van bouillon en margarine raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.

Ingrediënten over?

Basilicum
Wikkel de rest van de kruiden in velletjes nat keukenpapier. Bewaar de basilicum onderin de koelkast. Het is nog ongeveer 3 dagen houdbaar.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

0-15 minuten
Energie
65 kcal
Eiwit
4 gram
Koolhydraten
3 gram
Vet
4 gram
Verzadigd vet
1 gram
Vezels
1 gram
Zout
0,2 gram