Tortillabowl met mais en zelfgemaakte tortillachips

Getty Images

Comfort food én toch gezond: dat is deze plantaardige tortillabowl met frisse en knapperige mais en homemade tortillachips. Hij doet het goed als avondeten, maar ook als lunch. Dat laatste is helemaal een aanrader als je moeite hebt om aan je 250 gram dagelijkse groenten te komen!

Aantal personen 
4
Bereidingsduur 
10 M

Ingrediënten

  • 4 maistortilla’s
  • 2 rode paprika’s
  • 1 jalapeño
  • 1 limoen, sap en rasp
  • 310 g Bonduelle kidneybonen, uit blik
  • 300 g Bonduelle mais, uit blik
  • 100 g cashewnoten
  • 300 ml water
  • 2 tl extra vierge olijfolie
  • Zonnebloemolie
  • Zout en peper

Bereiding

  1. Doe de cashewnoten in een schaaltje, voeg hier 200 ml kokend water aan toe en zet apart.
  2. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de tortilla’s in punten zodat je kleine driehoekjes krijgt. Verdeel deze over een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel het geheel met zonnebloemolie. Bak de tortillachips 10 minuten in de voorverwarmde oven totdat ze goudbruin en knapperig zijn geworden.
  3. Halveer de paprika’s en verwijder de zaadlijsten, snijd het vruchtvlees in kleine blokjes van ongeveer 5 x 5 mm. Snijd de jalapeño in plakjes en laat de mais en kidneybonen uitlekken.
  4. Meng de paprika, jalapeño, mais en kidneybonen in een kom en hussel goed door.
  5. Laat de cashewnoten uitlekken en verplaats deze naar een keukenmachine, voeg hier 100 ml water, limoensap en -rasp en de extra vierge olijfolie aan toe. Mix de cashewnoten tot een gladde dipsaus. Proef en breng op smaak met zout en peper.
  6. Verdeel de salade over vier borden en garneer met de cashewdip en zelfgemaakte tortillachips.

 

 

Dit recept kwam tot stand in samenwerking met Bonduelle.