woensdag, 2 december 2020

Turks brood-pizza

Ingrediënten

  • 1 bruin Turks brood
  • 1 dunne prei
  • ± 2 theelepels Italiaanse keukenkruiden
  • ½ kleine pot tomatensaus
  • 1 kleine courgette
  • 100 gram champignons
  • 1 blikje sardientjes
  • 50 gram geraspte belegen 30+ kaas

Bereiding

  1. Warm de oven voor op 220° C.
  2. Snijd het brood in de lengte door, zodat er 2 pizzabodems ontstaan.
  3. Maak de prei schoon en snijd hem in dunne ringen.
  4. Meng de prei en de Italiaanse keukenkruiden door de spaghettisaus.
  5. Was de courgette en schaaf hem in dunne plakken.
  6. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakken.
  7. Laat de sardientjes op keukenpapier uitlekken en verwijder de graatjes.
  8. Bestrijk de bodems met de saus en verdeel er de courgette, de champignons en de sardientjes over.
  9. Strooi er de kaas over.
  10. Bak de broodpizza’s in ca. 10 minuten gaar en knapperig.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

30+ minuten
Energie
650 kcal
Eiwit
40 gram
Koolhydraten
75 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
6 gram
Vezels
10 gram
Zout
3,87 gram