zaterdag, 27 februari 2021

Varkensoester met tomaten-olijvensaus

Pluk de dag

Ingrediënten

  • 1 sjalot
  • 1 citroen
  • 8 zwarte olijven zonder pit
  • 1 eetlepel olie
  • ½ blik tomatenblokjes
  • 1 chilipepertje
  • 2 varkensoesters
  • 1 eetlepel vloeibare margarine

Bereiding

  1. Maak de sjalot schoon en snijd hem klein.
  2. Boen de citroen schoon en rasp wat van de schil.
  3. Halveer de olijven.
  4. Fruit de sjalot in de olie glazig.
  5. Voeg de tomatenblokjes met sap, wat geraspte citroenschil en wat citroensap, het verkruimelde chilipepertje, een beetje water en de gehalveerde olijven toe en laat dit 15 minuten zacht sudderen.
  6. Bestrooi de varkensoesters met peper en bak het vlees in de hete margarine in 8-10 minuten gaar en bruin.
  7. Geef de saus erbij.

Menusuggestie

Lekker met groene kool en aardappelen.
 
Hiervoor heb je nodig:
500 gram groene kool 
6 kleine aardappelen 

Aantal personen

2

Bereidingsduur

15-30 minuten
Energie
430 kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
35 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
3 gram
Vezels
10 gram
Zout
1,58 gram