maandag, 27 september 2021

Varkensvleescurry met aubergine

Het vlees laat je met de groente en kruiden in één pan sudderen.

Ingrediënten

  • 150 gram zilvervliesrijst
  • 150 gram hamlap
  • 2 eetlepels olie
  • 1 eetlepel rode currypasta (pot)
  • 100 gram sperziebonen of kousenband
  • 3 kleine of 1 grote aubergine
  • 1 groene peper
  • 2 theelepels citroensap
  • 10 blaadjes koriander

Bereiding

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking,
  2. Snijd het vlees in blokjes.
  3. Verhit de olie en bak hierin het vlees bruin.
  4. Bak de currypasta mee tot het gaat geuren.
  5. Giet er 300 milliliter water bij en laat het 10 minuten sudderen.
  6. Maak de sperziebonen schoon en snijd ze in stukjes.
  7. Was de aubergines en snijd ze in flinke stukken.
  8. Was de peper en verwijder de zaadlijsten en pitjes. Snijd de peper in de lengte in vieren.
  9. Doe de groente en de peper bij het vlees en laat alles nog eens 10 minuten sudderen.
  10. Maak het gerecht op smaak met het citroensap en de grof gehakte koriander.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

30+ minuten
Energie
505 kcal
Eiwit
25 gram
Koolhydraten
60 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
3 gram
Vezels
8 gram
Zout
0,4 gram