vrijdag, 5 juni 2020

Vegan roti met jackfruit

Roti kun je heel lekker maken met jackfruit in plaats van kip. Zo doe je dat!
Aantal personen:
4
Bereidingsduur:
15-30 minuten
Ingrediënten:
  • 1 gele ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 el curry madras
  • 2 el tomatenpuree
  • 150 ml water
  • 1 rode peper
  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 400 g kousenband
  • 300 g young jackfruit
  • 2 el vloeibare margarine
  • 4 rotivellen

Bereiding

  1. Snijd de uien en knoflook fijn. Schil de aardappelen en snijd ze in grove stukken. Laat het blik met jackfruit uitlekken, spoel af onder koud water en snijd de jackfruit grof.
  2. Verhit twee eetlepels vloeibare margarine in een pan. Fruit de ui, knoflook en de curry madras voor 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de jackfruit en de tomatenpuree toe en bak deze nog 3 minuten mee. Voeg het water en de aardappelen toe en breng het geheel aan de kook.
  3. Halveer de rode peper, verwijder de zaadlijsten en snijd fijn. Maak de kousenband schoon en snijd deze in stukjes. Voeg na 10 minuten toe aan de pan en laat het samen nog 8 minuten pruttelen. Breng eventueel op smaak met zout en peper.
  4. Verwarm de rotivellen in de magnetron of voor 20 seconden per kant in de koekenpan. Serveer met de aardappelen, kousenband en jackfruit.

Dit recept is afkomstig van The Veggie Reporter.

Voedingswaarde per persoon

Energie:
452 kcal
Eiwit:
13,3 gram
Koolhydraten:
71,9 gram
Vet:
9,6 gram
Verzadigd vet:
1,3 gram
Vezels:
14,6 gram
Zout:
1,91 gram