Vegan roti met jackfruit

vegan roti
Miriam Groot

Roti kun je heel lekker maken met jackfruit in plaats van kip. Zo doe je dat!

Aantal personen 
4
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • 1 gele ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 el curry madras
  • 2 el tomatenpuree
  • 150 ml water
  • 1 rode peper
  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 400 g kousenband
  • 300 g young jackfruit
  • 2 el vloeibare margarine
  • 4 rotivellen

Bereiding

  1. Snijd de uien en knoflook fijn. Schil de aardappelen en snijd ze in grove stukken. Laat het blik met jackfruit uitlekken, spoel af onder koud water en snijd de jackfruit grof.
  2. Verhit twee eetlepels vloeibare margarine in een pan. Fruit de ui, knoflook en de curry madras voor 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de jackfruit en de tomatenpuree toe en bak deze nog 3 minuten mee. Voeg het water en de aardappelen toe en breng het geheel aan de kook.
  3. Halveer de rode peper, verwijder de zaadlijsten en snijd fijn. Maak de kousenband schoon en snijd deze in stukjes. Voeg na 10 minuten toe aan de pan en laat het samen nog 8 minuten pruttelen. Breng eventueel op smaak met zout en peper.
  4. Verwarm de rotivellen in de magnetron of voor 20 seconden per kant in de koekenpan. Serveer met de aardappelen, kousenband en jackfruit.

Dit recept is afkomstig van The Veggie Reporter.

Voedingswaarden

Energie 
452kcal
Eiwit 
13,3 gram
Koolhydraten 
71,9 gram
Vezels 
14,6 gram
Vet 
9,6 gram
Verzadigd vet 
1,3 gram
Zout 
1910 milligram
Auteur