Vegetarische snert met groene erwten

Getty Images

Voor vier personen.

Aantal personen 
4
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • 400 gram groene erwten (geweld volgens de gebruiksaanwijzing)
  • 50 gram margarine
  • 400 gram aardappels (geschild, gewassen, in blokjes)
  • 3 preien (gewassen, fijngesneden)
  • 1 kleine knolselderij (gewassen, geschild, in blokjes)
  • 1 bosje bladselderij (fijngesneden
  • 2,5 deciliter melk
  • 1 eetlepel peterselie (fijngesneden)
  • zout en peper naar smaak

Bereiding

  1. Kook de erwten in wat water met 30 gram boter gaar in ongeveer 70 minuten.
  2. Giet het kookvocht door een zeef in een andere pan.
  3. Wrijf de groene erwten door de zeef.
  4. Vul het kookvocht van de erwten aan met water tot ongeveer drie liter en breng dit aan de kook.
  5. Voeg hier de aardappels, de prei en knolselderij aan toe.
  6. Voeg de bladselderij toe en breng eventueel op smaak met zout en peper.
  7. Laat de erwtensoep een half uur zachtjes koken op laag vuur en roer ‘m regelmatig door.
  8. Als soep goed is gebonden, voeg er dan de melk, de resterende boter en de peterselie aan toe.
  9. Serveer zo snel mogelijk.

Tip

Lekker met die snee roggebrood! Roggebrood bevat van nature langzame koolhydraten en is rijk aan voedingsvezels: ongeveer 16 gram vezels per 100 gram roggebrood. Die vezels zorgen ervoor dat de koolhydraten langzaam in je bloed worden opgenomen, waardoor je suikerspiegel minder hoog is.

Auteur