Vegetarische zuurkoolschotel met knapperige korst

Getty Images

Een heerlijke mond vol

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 150 gram champignons
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 150 gram vegetarische blokjes of reepjes
  • Paprikapoeder
  • 500 gram zuurkool
  • 400 gram diepvries rösti

Bereiding

  1. Warm de oven voor op 200° C.
  2. Maak de ui en de champignons schoon. Snijd de ui in snippers en de champignons in plakjes.
  3. Fruit de ui in de margarine glazig.
  4. Bak de vegetarische blokjes mee bruin.
  5. Voeg de champignons toe en bak ze kort mee.
  6. Meng er de zuurkool door en warm dit even door.
  7. Maak het op smaak met wat paprikapoeder.
  8. Schep het zuurkoolmengsel in een ovenvaste schaal en verdeel er de rösti over.
  9. Laat de rösti in de hete oven in ca. 25 minuten bruin en knapperig bakken.

Voedingswaarden

Energie 
545kcal
Eiwit 
20 gram
Koolhydraten 
55 gram
Vezels 
20 gram
Vet 
20 gram
Verzadigd vet 
3 gram
Zout 
3000 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum