woensdag, 22 januari 2020

Vegetarische zuurkoolschotel met knapperige korst

Een heerlijke mond vol
Aantal personen:
2
Bereidingsduur:
30+ minuten
Ingrediënten:
  • 1 ui
  • 150 gram champignons
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 150 gram vegetarische blokjes of reepjes
  • Paprikapoeder
  • 500 gram zuurkool
  • 400 gram diepvries rösti

Bereiding

  1. Warm de oven voor op 200° C.
  2. Maak de ui en de champignons schoon. Snijd de ui in snippers en de champignons in plakjes.
  3. Fruit de ui in de margarine glazig.
  4. Bak de vegetarische blokjes mee bruin.
  5. Voeg de champignons toe en bak ze kort mee.
  6. Meng er de zuurkool door en warm dit even door.
  7. Maak het op smaak met wat paprikapoeder.
  8. Schep het zuurkoolmengsel in een ovenvaste schaal en verdeel er de rösti over.
  9. Laat de rösti in de hete oven in ca. 25 minuten bruin en knapperig bakken.

Voedingswaarde per persoon

Energie:
545 kcal
Eiwit:
20 gram
Koolhydraten:
55 gram
Vet:
20 gram
Verzadigd vet:
3 gram
Vezels:
20 gram
Zout:
3 gram

Bron(nen):