vrijdag, 14 augustus 2020

Vegetarische zuurkoolschotel met knapperige korst

Een heerlijke mond vol

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 150 gram champignons
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 150 gram vegetarische blokjes of reepjes
  • Paprikapoeder
  • 500 gram zuurkool
  • 400 gram diepvries rösti

Bereiding

  1. Warm de oven voor op 200° C.
  2. Maak de ui en de champignons schoon. Snijd de ui in snippers en de champignons in plakjes.
  3. Fruit de ui in de margarine glazig.
  4. Bak de vegetarische blokjes mee bruin.
  5. Voeg de champignons toe en bak ze kort mee.
  6. Meng er de zuurkool door en warm dit even door.
  7. Maak het op smaak met wat paprikapoeder.
  8. Schep het zuurkoolmengsel in een ovenvaste schaal en verdeel er de rösti over.
  9. Laat de rösti in de hete oven in ca. 25 minuten bruin en knapperig bakken.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

30+ minuten
Bron(nen):
Energie
545 kcal
Eiwit
20 gram
Koolhydraten
55 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
3 gram
Vezels
20 gram
Zout
3 gram