
Getty Images
Een heerlijke mond vol
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 1 ui
- 150 gram champignons
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- 150 gram vegetarische blokjes of reepjes
- Paprikapoeder
- 500 gram zuurkool
- 400 gram diepvries rösti
Voedingswaarden
Energie
545kcal
Eiwit
20 gram
Koolhydraten
55 gram
Vezels
20 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
3 gram
Zout
3000 milligram
Bron
- Voedingscentrum
Bereiding
- Warm de oven voor op 200° C.
- Maak de ui en de champignons schoon. Snijd de ui in snippers en de champignons in plakjes.
- Fruit de ui in de margarine glazig.
- Bak de vegetarische blokjes mee bruin.
- Voeg de champignons toe en bak ze kort mee.
- Meng er de zuurkool door en warm dit even door.
- Maak het op smaak met wat paprikapoeder.
- Schep het zuurkoolmengsel in een ovenvaste schaal en verdeel er de rösti over.
- Laat de rösti in de hete oven in ca. 25 minuten bruin en knapperig bakken.