Vis met notenkorstje

Getty Images

Met geraspte belegen 30+ kaas en yoghurt.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • 25 gram blanke hazelnoten
  • 2 eetlepels geraspte belegen 30+ kaas
  • 3 eetlepels halfvolle yoghurt
  • 200 gram visfilet (bijv. koolvis)

Bereiding

  1. Warm de oven voor op 200° C.
  2. Hak de hazelnoten grof en meng ze met de geraspte kaas en de yoghurt.
  3. Bestrooi de vis met peper en leg de filets in een ovenvaste schaal. Schenk er 100 ml water bij.
  4. Bedek de vis met het notenmengsel en laat het in het midden van de hete oven in 20 minuten gaar worden en bruin kleuren.

Menusuggestie

Lekker met bloemkoolroosjes en aardappelpuree.

Hiervoor heb je nodig...

  • 1 kleine bloemkool
  • 6 opscheplepels aardappelpuree

Ingrediënten over?

Geraspte kaas:
Bewaar een restje geraspte kaas in een goed gesloten verpakking maximaal 7 dagen in de koelkast of 3 maanden in de diepvries.

Voedingswaarden

Energie 
500kcal
Eiwit 
40 gram
Koolhydraten 
45 gram
Vezels 
9 gram
Vet 
15 gram
Verzadigd vet 
4 gram
Zout 
700 milligram
Auteur