Vlaamse karbonade

Getty Images

Gestoofd in azijn en bier.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 ribkarbonades
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 1 eetlepel azijn
  • 1 laurierblad
  • 2 dl bier
  • 1 volkorenboterham zonder korst
  • 1 theelepel mosterd

Bereiding

  1. Pel de ui en de knoflook en snijd het klein.
  2. Bestrooi de karbonades met wat peper.
  3. Bak het vlees in de hete margarine aan beide zijden bruin.
  4. Bak de ui en de knoflook kort mee. Voeg de azijn, het laurierblad en het bier toe.
  5. Besmeer het brood met mosterd en leg het op het vlees. Stoof het vlees in 1 uur gaar.
  6. Roer het brood door het stoofvocht tot een gebonden saus.

Menusuggestie

Lekker met bleekselderij en aardappelen.

Hiervoor heb je nodig...

  • 1 struik bleekselderij
  • 6 aardappelen

Extra informatie

Allergie info:
Voor het gebruik van margarine raadpleeg je merkartikelenlijst of kijk op het etiket.

Ingrediënten over?

Mosterd:
Gebruik een schone lepel om mosterd uit het potje te scheppen. Dit voorkomt besmetting met bacteriën en schimmels. Bewaar het altijd in de koelkast. De mosterd is ongeveer een half jaar houdbaar.

Voedingswaarden

Energie 
445kcal
Eiwit 
30 gram
Koolhydraten 
45 gram
Vezels 
7 gram
Vet 
10 gram
Verzadigd vet 
2 gram
Zout 
700 milligram
Auteur