vrijdag, 3 december 2021

Vloerbrood gevuld met groente en makreel

Verrassende vulling!

Ingrediënten

  • 1 klein bruin vloerbrood 
  • stuk komkommer 
  • 1 bosje radijs 
  • 1 bosuitje 
  • 100 gram wortelen
  • 1 eetlepel slasaus (25% olie)
  • 1 eetlepel tomatenketchup 
  • 2 eetlepels halfvolle yoghurt
  • Azijn
  • 200 gram gestoomde makreel

Bereiding

  1. Snijd het kapje van het brood en hol het brood enigszins uit.
  2. Maak de groente schoon.
  3. Snijd de komkommer in reepjes, de radijs in plakjes en het bosuitje in ringen. Rasp de wortelen.
  4. Meng de groente en schep er de slasaus, de tomatenketchup en de yoghurt door. Maak op smaak met azijn en peper
  5. Verdeel de makreel in stukjes en schep ze door het groentemengsel.
  6. Vul hiermee het brood en plaats het kapje er weer op.

Ingrediënten over?

Gestoomde makreel kan min of meer ongemerkt bederven. Daarom moet bij voorverpakte gestoomde vis goed op de houdbaarheidsdatum gelet worden en moet het bewaard worden en in de koelkast bij 4°C. Na opening van de verpakking is gestoomde makreel nog twee dagen houdbaar in de koelkast. Dat geldt ook voor niet verpakte gestoomde makreel. Eet gestoomde makreel op brood of bij de warme maaltijd.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

0-15 minuten
Energie
630 kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
55 gram
Vet
30 gram
Verzadigd vet
6 gram
Vezels
8 gram
Zout
2,1 gram