Voorjaarssalade met bulgur

Getty Images

Heerlijk voor de lunch

Ingrediënten

  • 50 g (spelt)bulgur
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 sjalotje, fijngehakt
  • 12 groene asperges, in stukjes gesneden de kopjes apart houden
  • 150 g (diepvries) doperwten
  • 1 bos radijsjes (ongeveer 15 radijsjes), in dunne plakjes gesneden
  • 100 g feta (dus van schapen/geitenkaas)
  • 1 volle eetlepel platte peterselie, fijngehakt
  • 1 volle eetlepel dille, fijngehakt
  • 1 theelepel (biologische) citroenrasp
  • Sap van 1/2 citroen
  • Peper en zout uit de molen

Bereiding

  1. Kook de bulgur zoals op de verpakking aangegeven. Giet af en laat afkoelen.
  2. Fruit in een pan met een beetje olijfolie de knoflook en ui aan.
  3. Voeg de groene asperges en doperwten toe en roerbak voor 2 minuutjes.
  4. Voeg nu de aspergekopjes toe en roerbak nog heel even totdat alles beetgaar is. Laat afkoelen.
  5. Doe de bulgur samen met de gebakken groente in een schaal en voeg de radijsjes, feta, kruiden, citroenrasp en citroensap toe.
  6. Hussel alles door elkaar en breng op smaak met peper en zout.

Tip: Deze salade is heerlijk voor de lunch en erg geschikt om mee te nemen voor bijvoorbeeld een picknick. Bewaar deze dan vooraf in de koelkast.

Dit is een recept van het Nederlands Aspergecentrum.

Auteur