dinsdag, 21 september 2021

Walnoten-ham-aardappelsalade

In mosterddressing

Ingrediënten

  • 30 gram gepelde walnoten
  • 1 sjalot
  • 500 gram vastkokende aardappelen
  • 100 gram ham
  • 2 eetlepels (noten)olie
  • 2 theelepels mosterd
  • Azijn
  • Mespunt suiker

Bereiding

  1. Hak de walnoten grof.
  2. Maak de sjalot schoon en snijd hem heel fijn.
  3. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes van 1 cm.
  4. Snijd de ham in hele kleine blokjes.
  5. Kook de aardappelblokjes in weinig water 6-7 minuten net gaar.
  6. Verwarm de olie in een klein pannetje en fruit hierin de sjalot glazig.
  7. Klop er de mosterd, azijn, peper en suiker door.
  8. Verwarm de blokjes ham in de dressing.
  9. Giet de aardappelblokjes af en meng er de dressing en de walnoten voorzichtig door.

Menusuggestie

Lekker met halve tomaten met Provençaalse kruiden onder de grill.

Hiervoor heb je nodig:
4 tomaten
Provençaalse kruiden

Aantal personen

2

Bereidingsduur

15-30 minuten
Energie
500 kcal
Eiwit
15 gram
Koolhydraten
50 gram
Vet
25 gram
Verzadigd vet
4 gram
Vezels
7 gram
Zout
1,58 gram