zaterdag, 29 januari 2022

Witte boontjes in paprikasaus met kabeljauw

Met hartige groe(n)ten

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 tomaten
  • 3 gegrilde paprika's (pot)
  • 1 eetlepel olie
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • Tijm
  • 1 kleine pot of blik witte bonen
  • Paprikapoeder
  • 2 stukjes kabeljauw
  • Citroensap
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 5 takjes peterselie

Bereiding

  1. Pel de ui en de knoflook en snijd het klein. Was de tomaten en snijd ze in stukjes. Snijd de paprika’s in stukken.
  2. Fruit de ui en de knoflook in de olie glazig. Bak de tomatenpuree kort mee. Voeg de tomaten, de paprika’s, wat peper en tijm toe. Laat de saus 10 minuten zacht stoven.
  3. Pureer de saus met een staafmixer.
  4. Laat de witte bonen uitlekken en roer ze door de saus. Warm dit goed door en maak op smaak met peper en eventueel wat paprikapoeder.
  5. Bestrooi de stukjes kabeljauw met wat peper en druppel er wat citroensap over.
  6. Bak de vis in de hete margarine in een pan met een anti-aanbaklaag in ca. 6 minuten bruin en gaar. Leg de vis in de witte bonen en strooi er klein geknipte peterselie over.

Menusuggestie

Lekker met broccoli.

Hiervoor heb je nodig:
500 gram broccoli
 

Aantal personen

2

Bereidingsduur

15-30 minuten
Energie
465 kcal
Eiwit
45 gram
Koolhydraten
30 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
3 gram
Vezels
15 gram
Zout
1,74 gram