dinsdag, 27 oktober 2020

Wortel-linzenrijst met gegrilde paprika, spinazie, feta en amandel

Het is populair bij al die mensen die proberen te minderen met de koolhydraten, maar ook gewoon een hele goede manier om wat extra groenten binnen te krijgen: groenterijst. Makkelijk zelf te maken en ook kant-en-klaar verkrijgbaar in de supermarkt. Makkelijk; zo'n zak in de diepvries; zo heb je altijd iets gezonds in huis. Voor deze heerlijke wortel-linzenrijst met gegrilde paprika, spinazie en feta bijvoorbeeld. Dit gerecht staat in een kwartiertje op tafel!

Ingrediënten

  • 400 g wortelrijst (vers in het vriesvak)
  • 125 g gegrilde paprika
  • 1 blikje linzen, uitgelekt (160 g)
  • 100 g babyspinazie
  • 50 g zwarte olijven zonder pit
  • 100 g feta, in blokjes
  • 1 el amandelschaafsel
  • 2 el olijfolie
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt

Bereiding

Verhit in de koekenpan de olijfolie. Fruit de knoflook 1 minuut. Voeg de paprika toe en bak 2 minuten. mee. Schep de bevroren wortelrijst erdoor en roerbak de rijst 6 minuten. op middelmatig vuur.
Rooster ondertussen het amandelschaafsel in een droge koekenpan goudbruin en schud op een bord.
Voeg de linzen, de spinazie en de olijven toe aan de wortelrijst en bak nog 1 minuut, al omscheppend. Schep de feta door de rijst en breng op smaak met peper.
Schep de wortel-linzenrijst op twee borden en bestrooi met het amandelschaafsel.

Variatietip:
Je kunt de feta vervangen door gerookte kipfilet

 

Recept en foto via Bonduelle.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

15 minuten