Wortelcake

Getty Images

Ben jij ook zo gek op worteltaart? Deze plantaardige wortelcake is lekker en verantwoord!

Aantal personen 
12
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • 2 el gebroken lijnzaad
  • 5 el water
  • 200 g wortel, geraspt
  • 230 g speltmeel
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl baksoda
  • 1 ½ tl kaneel
  • ½ gember
  • ¼ tl nootmuskaat
  • 120 ml havermelk
  • 80 ml plantaardige yoghurt
  • 3 el agavesiroop
  • 75 g kokosbloesemsuiker
  • 1 tl vanille
  • ½ tl appelazijn
  • 100 g rozijnen
  • een flinke hand pecannoten, gehakt

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Meng 2 eetlepels gebroken lijnzaad met 5 eetlepels water en zet dit even aan de kant.
  3. Meng de speltmeel, het bakpoeder, de baksoda, kaneel, gember en nootmuskaat in een kom.
  4. In een grotere kom meng je de havermelk, plantaardige yoghurt, agavesiroop, kokosbloesemsuiker, vanille en appelazijn.
  5. Voeg de droge ingrediënten en het lijnzaadmengsel toe aan de grote kom en roer goed.
  6. Schep de geraspte wortel, rozijnen en de gehakte pecannoten door het beslag.
  7. Vet een cakevorm in of gebruik bakpapier.
  8. Schep het cakemengsel in de vorm en bak deze voor 35-40 minuten in de oven.
  9. De cake is klaar als een tandenstoker er schoon uitkomt.
  10. Serveer eventueel met frosting.

Dit recept is afkomstig van Plantbasedbrekkie.

Auteur