maandag, 28 september 2020

Wraptortilla met krab

Zomerse, snelle wrap

Ingrediënten

  • 100 gram volkorenmeel
  • 75 gram bloem
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Ca. 100 mililiter lauw water
  • 1 kleine courgette
  • 1 vleestomaat
  • 1/2 rode paprika
  • ½ appel
  • 100 gram surimi (krabsticks)
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • ½ theelepel tijm
  • 3 eetlepels bulgaarse yoghurt, halfvol
  • 6 sprieten bieslook

Bereiding

  1. meng het volkorenmeel en de bloem in een kom.
  2. Voeg de olijfolie en het water toe en kneed er een soepel deeg van. voeg eventueel nog wat water of wat bloem toe.
  3. Dek de kom af met plasticfolie en laat het deeg 30 minuten (of langer) rusten.
  4. Verdeel het deeg in 4 bolletjes. Rol elk bolletje op een met bloem bestoven aanrecht of op een siliconen bakmat dun uit.
  5. Verwarm een droge koekenpan en bak de wrap in enkele minuten aan beide zijden gaar maar niet bruin. neem de wrap uit de pan. bak zo ook de andere wraps.
  6. Maak de courgette schoon, halveer hem in de lengte en snijd de helften in smalle plakken.
  7. Ontvel de tomaat en snijd het vruchtvlees in blokjes.
  8. Maak de paprika schoon en snijd de paprika in reepjes.
  9. Snijd de appel in blokjes en de krabsticks in stukjes.
  10. Verwarm de margarine en stoof hierin de courgette met de tomaat en paprika in enkele minuten gaar.
  11. Voeg de appelblokjes en de stukjes krab toe en warm dit goed door.
  12. Maak het mengsel op smaak met peper, een beetje zout, de tijm en de yoghurt.
  13. Knip de gewassen bieslook er over.
  14. Verwarm de wrap's nog even in de pan of magnetron.
  15. Schep wat van het mengsel er op en rol ze op.

Menusuggestie

Lekker met komkommersla

Hiervoor heb je nodig...

  • ½ komkommer
  • azijn

Ingrediënten over?

Bewaar een stuk paprika verpakt in plastic folie maximaal 2 dagen. Eet de rest van de paprika op brood of kleingesneden in een salade.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

0-15 minuten
Energie
535 kcal
Eiwit
20 gram
Koolhydraten
70 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
3 gram
Vezels
10 gram
Zout
1 gram