Zandkoekjes vrij van ei, melk en gluten

Ingrediënten
- 100 gram boekweitmeel
- 100 gram rijstemeel
- 100 gram witte basterdsuiker
- 150 gram margarine
Bereiding
- Doe de meelsoorten met de basterdsuiker en de margarine in een kom.
- Snijd de margarine met 2 messen in kleine stukjes. Kneed er snel een samenhangend deeg van of laat het deeg in de keukenmachine kneden.
- Laat het deeg afgedekt in de koelkast minimaal een ½ uur opstijven.
- Warm de oven voor op 175° C.
- Rol het deeg op een met rijstebloem bestoven aanrecht uit tot een dunne lap van ca. ½ cm dik.
- Steek er met een uitsteekvormpje of een glas figuurtjes of rondjes uit.
- Leg de koekjes op de bakplaat.
- Kneed van de resten een bal en rol dit weer uit. Steek er koekjes uit. Maak zo het deeg op.
- Bak de koekjes in het midden van de hete oven in 12-15 minuten gaar en lichtbruin.
- Neem de koekjes van de bakplaat en laat ze op het aanrecht afkoelen.
- Verwerk het deeg tot een deegbodem of koekjes.
Menusuggestie
Gebruik het deeg voor een taartbodem met een diameter van 22-24 cm.
Meng 50 gram gemalen noten door het deeg
Bestrijk de afgekoelde koekjes met glazuur
Extra informatie
Allergie info:
Voor het gebruik van margarine raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.
Aantal personen
12
Bereidingsduur
30+ minuten
Energie |
180 kcal
|
---|---|
Eiwit |
1 gram
|
Koolhydraten |
20 gram
|
Vet |
10 gram
|
Verzadigd vet |
4 gram
|
Vezels |
1 gram
|
Zout |
0,1 gram
|