zondag, 8 december 2019

Zeeuws vispotje

Schatten van de Nederlandse kust.
Aantal personen:
2
Bereidingsduur:
0-15 minuten
Ingrediënten:
  • 1 prei
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 200 gram tomatenblokjes zonder zout
  • 200 gram koolvisfilet
  • 100 ml groentebouillon met minder zout
  • 100 gram gekookte mosselen
  • 2 theelepels dille (vers of diepvries)

Bereiding

  1. Maak de prei schoon en snijd hem in smalle ringen.
  2. Smoor de prei enkele minuten zacht in de margarine.
  3. Voeg de stukjes tomaat toe.
  4. Snijd de visfilet in stukken en bestrooi ze met peper.
  5. Leg de vis op de prei en giet er de bouillon bij.
  6. Stoof de vis een paar minuten.
  7. Voeg de mosselen toe en laat het geheel goed heet worden.
  8. Strooi er de dille over.

Menusuggestie

Lekker met zeekraal, lamsoor of sperziebonen en aardappelen.

Hiervoor heb je nodig...

  • 400 gram sperziebonen
  • 6 aardappelen

Extra informatie

Allergie info:
Voor het gebruik van bouillon en margarine raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.

Ingrediënten over?

Gare mosselen
Bewaar gare mosselen maximaal 2 dagen afgedekt in de koelkast. In de diepvries zijn ze ongeveer 3 maanden houdbaar.
Bewaar mosselen in glas koel en donker. Let daarbij op de THT datum (tenminste houdbaar tot).

Voedingswaarde per persoon

Energie:
455 kcal
Eiwit:
49 gram
Koolhydraten:
45 gram
Vet:
10 gram
Verzadigd vet:
2 gram
Vezels:
10 gram
Zout:
0,9 gram