vrijdag, 23 april 2021

Zoetzure wintersalade

Kort geroerbakt.

Ingrediënten

  • 200 gram witte kool
  • 4 stengels bleekselderij
  • 1 kleine winterwortel
  • 1 bosui
  • 1 eetlepel olie
  • 1 eetlepel ketjap manis
  • 2 eetlepels (balsamico)azijn
  • 1 theelepel suiker
  • ½ theelepel vijfkruidenpoeder

Bereiding

  1. Maak de groente schoon. Snijd de kool in smalle repen, de bleekselderij in boogjes, de wortel in staafjes en de bosui in ringen.
  2. Verwarm de olie in een wok en roerbak hierin de groente 4 minuten.
  3. Voeg de ketjap, balsamicoazijn, suiker en vijfkruidenpoeder toe.
  4. Laat de groente afkoelen en maak hem op smaak met peper.

Menusuggestie

Lekker met een varkensfiletlapjes en aardappelpuree.

Hiervoor heb je nodig...

  • 2 varkensfiletlapjes
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 6 opscheplepels aardappelpuree

Extra informatie

Allergie info:
Voor het gebruik van ketjap raadpleeg je merkartikelenlijst of kijk op het etiket.

Ingrediënten over?

Bleekselderij:
Bewaar de rest van een struik bleekselderij verpakt in plastic nog maximaal 7 dagen in de koelkast. Gebruik bleekselderij om te roerbakken, op brood, in een tomatensaus of maak er soep van.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

15-30 minuten
Energie
490 kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
50 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
4 gram
Vezels
9 gram
Zout
0,8 gram