zondag, 8 december 2019

Kruidnootjes vrij van gluten, ei, melk, noten, pinda, soja

Leuk om samen te maken en natuurlijk hartstikke lekker, deze glutenvrije kruidnootjes!
Aantal personen:
12
Bereidingsduur:
30+ minuten
Ingrediënten:
  • 200 gram glutenvrij meel
  • 80 gram bruine basterdsuiker
  • 1 eetlepel glutenvrije speculaas- of koekkruiden
  • 100 gram margarine
  • Margarine of olie

Bereiding

  1. Vermeng het meel met de basterdsuiker, de speculaaskruiden en het zout in een kom.   
  2. Voeg de koude margarine toe en snijd dit met twee messen in stukjes.   
  3. Kneed de massa met een koele hand snel tot een samenhangend deeg. Laat het deeg afgedekt in de koelkast ongeveer 30 minuten opstijven.   
  4. Warm intussen de oven voor op 150° C. Bestrijk de bakplaat met wat margarine of olie.   
  5. Vorm van het deeg balletjes ter grootte van een knikker. Leg de balletjes op de ingevette bakplaat en druk ze iets plat.   
  6. Bak de kruidnoten in 10-15 minuten in de oven gaar.

Voedingswaarde per persoon

Energie:
155 kcal
Eiwit:
2 gram
Koolhydraten:
20 gram
Vet:
8 gram
Verzadigd vet:
3 gram
Vezels:
1 gram
Zout:
0,1 gram