Gezondheidsnet.nl maakt gebruik van cookies: functioneel, om instellingen en voorkeuren te onthouden, voor beter en eenvoudiger navigeren en inloggen; analytisch, om bezoeken bij te houden en te bestuderen; voor commerciële doeleinden, om bij te houden hoe vaak bepaalde advertenties zijn getoond en geklikt; voor targeting doeleinden, om advertenties op uw interesses te kunnen aanpassen en zodat andere sites ook gerichte advertenties kunnen tonen. Door hiernaast op akkoord te klikken, of door gebruik te blijven maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Lees voor meer informatie ons Cookiebeleid.

Akkoord
zaterdag, 19 augustus 2017

Biefstuk met cranberry-gorgonzola-pepersaus

Aantal personen:
4
Bereidingsduur:
15 minuten
Ingrediënten:
  • 4 biefstukken à 180 gram
  • 80 gram gorgonzola
  • 4 theelepel groene peper (uit potje)
  • 80 gram gedroogde, hele cranberry's
  • 1 eetlepel olie
  • 300 ml rode wijn
  • Maϊzena (volg gebruiksaanwijzing)
  • Zout en peper naar smaak toevoegen

Bereiding

  1. Biefstuk met zout en peper inwrijven. Olie verhitten en vlees hierin aan beide kanten goed aanbraden.
  2. Biefstukken uit de pan nemen. Braadvocht met rode wijn afblussen. Gorgonzola in kleine stukjes snijden en erdoor roeren. Groene peper toevoegen en met een beetje zout en peper op smaak brengen. Biefstukken weer in de pan doen en bij matige hitte in de saus 6-8 minuten garen.
  3. Vlees uit de pan nemen. Maϊzena aanmaken en door de saus roeren. Cranberry's toevoegen, verwarmen en nogmaals met zout en peper op smaak brengen.
     

Menusuggestie

Lekker met sperziebonen of spinazie, stokbrood of gekookte aardappelen.

Voedingswaarde per persoon

Energie:
397 kcal

Bron(nen):

  • Cranberry Marketing Committee