zaterdag, 14 december 2019

Biefstuk met cranberry-gorgonzola-pepersaus

Aantal personen:
4
Bereidingsduur:
15 minuten
Ingrediënten:
  • 4 biefstukken à 180 gram
  • 80 gram gorgonzola
  • 4 theelepel groene peper (uit potje)
  • 80 gram gedroogde, hele cranberry's
  • 1 eetlepel olie
  • 300 ml rode wijn
  • Maϊzena (volg gebruiksaanwijzing)
  • Zout en peper naar smaak toevoegen

Bereiding

  1. Biefstuk met zout en peper inwrijven. Olie verhitten en vlees hierin aan beide kanten goed aanbraden.
  2. Biefstukken uit de pan nemen. Braadvocht met rode wijn afblussen. Gorgonzola in kleine stukjes snijden en erdoor roeren. Groene peper toevoegen en met een beetje zout en peper op smaak brengen. Biefstukken weer in de pan doen en bij matige hitte in de saus 6-8 minuten garen.
  3. Vlees uit de pan nemen. Maϊzena aanmaken en door de saus roeren. Cranberry's toevoegen, verwarmen en nogmaals met zout en peper op smaak brengen.
     

Menusuggestie

Lekker met sperziebonen of spinazie, stokbrood of gekookte aardappelen.

Voedingswaarde per persoon

Energie:
397 kcal

Bron(nen):

  • Cranberry Marketing Committee