Gezondheidsnet.nl maakt gebruik van cookies: functioneel, om instellingen en voorkeuren te onthouden, voor beter en eenvoudiger navigeren en inloggen; analytisch, om bezoeken bij te houden en te bestuderen; voor commerciële doeleinden, om bij te houden hoe vaak bepaalde advertenties zijn getoond en geklikt; voor targeting doeleinden, om advertenties op uw interesses te kunnen aanpassen en zodat andere sites ook gerichte advertenties kunnen tonen. Door hiernaast op akkoord te klikken, of door gebruik te blijven maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Lees voor meer informatie ons Cookiebeleid.

Akkoord
zondag, 25 juni 2017

Reerugfilet met cranberryrelish

In het najaar zijn er weer verse cranberry's te verkrijgen. Een ideaal moment om lekker te koken met dit gezonde ingrediënt.
Aantal personen:
4
Bereidingsduur:
40 minuten
Ingrediënten:
  • 5 (Thaise) sjalotten
  • 2 stengels citroengras
  • 4 centimeter gemberwortel
  • 1-2 chilipepers
  • 1 knoflookteentje
  • 1 rijpe papaja (circa 500 gram)
  • 2 eetlepels geraspte kokos
  • 10 deciliter kokosmelk
  • 340 gram verse cranberry's
  • 5 eetlepels suiker
  • 400 gram bladspinazie (vers of diepvries)
  • 400 gram zoete aardappelen
  • 2 theelepels sesamolie
  • 2 theelepels sesamzaadjes
  • 100 gram taugé
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 600 gram reerugfilet
  • Zout en peper naar smaak

Bereiding

  1. Sjalotten schillen, halveren en in blokjes snijden. Citroengras in zeer fijne ringen snijden of in de lengte in vieren delen en fijn hakken. Houtige einden en buitenste bladeren eerst verwijderen.
  2. Knoflook en gember schillen en samen met de chilipepers hakken. Papaja schillen, het binnenste eruit schrapen en in kleine blokjes snijden. De ingrediënten met geraspte kokos, kokosmelk, cranberry's en suiker mengen. De cranberry's met een vork lichtjes pletten. Een half uur laten trekken. Het mengsel in een gesloten pan op middelmatige hitte 10 minuten koken. Daarbij vaak omroeren. Het mengsel moet marmeladeachtig zijn. Anders tot slot een paar minuten op grote hitte zonder deksel inkoken.
  3. Bladspinazie wassen, dikke stelen verwijderen en in een grote pan met zout water 2 minuten koken. Afgieten en laten schrikken in koud water.
  4. Diepvriesspinazie ontdooien, uitpersen en grof snijden. Aardappelen schillen en in 1 cm grote blokken snijden. Eén theelepel sesamolie in een grote braadpan of in een wok verhitten. Aardappelen met zout en peper kruiden en daarin 8 minuten bakken. Spinazie, sesamzaadjes, sojaspruiten en sojasaus erbij doen. 1 minuut laten garen en daarbij glaceren.
  5. Reerugfilet droog deppen en in 12 plakken snijden. Een grillpan met de resterende olie bestrijken. De medaillons kruiden en aan beide kanten elk 2 minuten grillen. Even laten rusten en met wokgroente en de cranberryrelish opdienen.

Voedingswaarde per persoon

Energie:
553 kcal

Bron(nen):

  • Cranberry Marketing Committee