zondag, 27 september 2020

Injectie met babyhuid tegen rimpels

Een nieuwe cosmetische ingreep maakt gebruik van miljoenen microscopische huidcellen van baby's om rimpels en littekens te behandelen. Eén injectie maakt je huid permanent jong en glad, zo beloven de uitvinders.

Het Britse bedrijf Intercytex ontwikkelde de techniek die de naam Vavelta kreeg.

Tijdens de behandeling krijg je een injectie met een heldere vloeistof, die kleine bindweefselcellen (fibroblasten) bevat. De cellen worden geselecteerd uit de voorhuid van besneden baby's, die door de moeders vrijwillig gedoneerd worden.

Vavelta heeft, in tegenstelling tot botox, een blijvend effect. Een flesje kost ongeveer 830 euro. Hiermee kun je twee kaken behandelen. Voor de behandeling van acnelittekens heb je twee flesjes nodig.

Duurder dan botox
Dit is dus wel een stuk duurder dan botox, maar het behandelt problemen waar geen andere opties voor zijn. Zo werkt het putten en fijne lijntjes onder de ogen en bij de mond weg.

Onderzoek heeft nog geen schadelijke neveneffecten kunnen aantonen. Vavelta wordt bijvoorbeeld niet door het lichaam afgestoten. Je kunt enkel met tijdelijke jeuk en roodheid te maken krijgen.

Trefwoorden:
Bron(nen):