Wat is een inwendige bh?

Getty Images

Vijftien jaar geleden heb ik een borstverkleining en een lifting laten doen. Ik ben toen van 85E naar 85B gegaan. Maar ondertussen heb ik weer een operatie nodig. Binnenkort zal ik van 70D naar 70C gaan. Ik ben dan van mijn zware borsten en rugklachten af, maar ik vroeg me af of zo'n inwendige bh niet iets voor mij is?

Birgit

Werner Beekman, plastisch chirurg

De inwendige bh is eigenlijk een hulpmiddel om de gelifte borst op de plaats te houden. Zo heeft de zwaartekracht minder invloed op de borst. Zo'n bh bestaat uit soepel kunststof en ligt tussen de huid en het borstweefsel. Je zou het kunnen zien als een soort hangmatje.

We weten nu echter nog niet hoe het lichaam zal reageren op dit lichaamsvreemde materiaal. Misschien wordt dit materiaal erg hard en de borst daardoor ook. We zullen dit moeten afwachten. Er valt nu dus ook nog niet te zeggen of dit een goede oplossing voor je zou zijn.

Door het groter worden van je borsten zijn ze weer gaan hangen. Wat zeker is, is dat je in ieder geval weer een verkleining zal moeten ondergaan om rugklachten te verminderen. Gelukkig zal ook zonder inwendige bh een goede lift kunnen worden verkregen, die jarenlang standhoudt.

Heb je ook een vraag? Stel deze dan aan een van onze experts. Ga met spoedeisende vragen altijd naar je huisarts, daarvoor zijn de experts niet de aangewezen persoon. Ze stellen ook geen diagnoses. De overige voorwaarden vind je hier.