Frambozen-chiapuddinkje

Getty Images

Een fris, zomers puddinkje bij het ontbijt

Aantal personen 
1
Bereidingsduur 
5 minuten (+ 1 nacht wachten)

Ingrediënten

  • 100 g frambozen (kan ook uit de diepvries)
  • 150 ml volle melk
  • 2 eetlepels chiazaad
  • 1 eetlepel gehakte pecannoten
  • Ook nodig: staafmixer of keukenmachine

Bereiding

  1. De avond van te voren: pureer de frambozen samen met de melk.
  2. Roer het chiazaad erdoor.
  3. Schenk de pudding in een schaaltje of beker en zet hem afgedekt een nacht in de koelkast.
  4. Strooi de volgende ochtend de pecannoten erover.

Chiazaadjes nemen vocht op en kunnen daardoor een vloeistof verdikken zodat er een puddingachtige structuur ontstaat. Het resultaat is een fris, zomers puddinkje bij het ontbijt! Eet het langzaam en rustig, dan voel je je meer verzadigd.

Dit recept komt uit Diabetes type 2 Maak jezelf beter - Het kookboek.

Auteur