maandag, 8 augustus 2022

Medicatie voor 6 maanden mee naar buitenland?

Ik ga al tientallen jaren op vakantie naar de Filipijnen met mijn vrouw, maar nu gaan we voor een langere periode van zes maanden. Ik ben hartpatiënt en neem een aantal medicijnen. Hoe gaat dat in zijn werk? Kan ik voor deze zes maanden mijn medicijnen meenemen of kan ik ze ook in de Filipijnen halen en een recept meenemen? Moet ik toestemming van mijn zorgverzekering hebben? Wat is de gangbare procedure hiervoor?
Joop

Leonard Hofstra, cardioloog

Wat je het beste kunt doen, is voor zes maanden medicatie meenemen. Met het juiste recept kun je deze halen bij de apotheek.

De cardiologische zorg in de Filipijnen is in de grote steden prima, maar kan op jouw vakantieadres wellicht wat ver weg zijn. Ik neem aan dat zorgverzekeraars hier geen punt van maken.

Heb je ook een vraag? Stel deze dan aan een van onze experts. Ga met spoedeisende vragen altijd naar je huisarts, daarvoor zijn de experts niet de aangewezen persoon. Ze stellen ook geen diagnoses. De overige voorwaarden vind je hier.

Dr. Leonard Hofstra werkt als cardioloog bij Cardiologie Centra Nederland in de Utrechtse vestiging. Hier ziet hij duizenden patiënten per jaar, die meestal worden verwezen door de huisarts. Daarnaast heeft hij veel belangstelling voor de impact van leefstijl op hart- en vaatziekten.