Nederlanders drinken te weinig water

Getty Images

Nederlanders drinken te weinig water. De helft van de mensen denkt dagelijks wel voldoende water te drinken, maar meer dan de helft krijgt te weinig binnen. Dat blijkt uit onderzoek van zorgverzekeraar Menzis.

Slechts 15 procent van de Nederlanders drinkt voldoende volgens de richtlijnen van het Voedingscentrum, wat zeven tot tien glazen water per dag is. Uit de watertest bleek dat de meeste mensen structureel twee glazen te weinig drinken, 9 procent van de mensen bewust minder drinkt om te voorkomen dat ze vaak moeten plassen, en het overige deel gewoon vergeet om genoeg te drinken.

Drink ik genoeg water?

Water is heel gezond. Het vervoert voedings- en afvalstoffen door het lichaam en houdt de lichaamstemperatuur op peil. Daarnaast bestaan je hersenen voor 75 procent uit water. Als je te weinig water drinkt, kan dat leiden tot hoofdpijn, weinig concentratie, slaapproblemen en in ernstige gevallen verwardheid. Je kunt aan je urine zien hoe het staat met je vochtinname. Is die doorzichtig, dan drink je genoeg water. Hoe geler de urine, hoe minder water er in je lichaam aanwezig is. Een goed geheugensteuntje om een extra glas water te drinken dus!

Waterchallenge

Vind je het lastig om elke dag genoeg water te drinken? Het kan helpen om op je nachtkastje of je bureau standaard een glas water te zetten. Zo is het makkelijker om er erg in te houden. Een waterflesje meenemen naar school of werk is ook een goede optie. Of bekijk onze 31 dagen waterchallenge. Drink je mee?

Auteur 
  • Lotte van den Heuvel
Bron 
  • Algemeen Dagblad