dinsdag, 22 oktober 2019

Haverrepen met rozijnen en cranberry's

Tip: Vervang de dadels voor de variatie ook eens door banaan. Dan heb je ook minder honing nodig om te zoeten.
Bereidingsduur:
40-45 minuten
Ingrediënten:
  • 170 gram dadels
  • 60 gram noten
  • handje rozijnen
  • 1 a 2 eetlepels gedroogde cranberry's
  • 150 gram havermout
  • 40 gram honing
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels water

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C.
  2. Verwijder ondertussen de pitten uit de dadels en pureer ze met het water tot een gladde, plakkerige massa.
  3. Hak de noten grof.
  4. Wel de rozijnen in een beetje water en snijd ze - samen met de cranberry's - fijn.
  5. Voeg alles met de havermout toe aan de dadelpasta en kneed dit mengsel goed.
  6. Verwarm de honing kort en voeg deze dan samen met de olie toe aan de rest van de ingrediënten. Meng dit weer goed.
  7. Neem een rechthoekige of vierkante ovenschaal en bekleed deze met bakpapier.
  8. Schep het havermoutmengsel erin en druk goed aan.
  9. Bak de haverrepen in ongeveer 25 tot 30 minuten af.
  10. Laat het iets afkoelen en snijd de koek in repen van ongeveer 2 centimeter.

Bewaren

Buiten de koelkast zijn deze repen zo'n 4 dagen te bewaren.

Extra info

Dit recept is voor circa 12 stuks.